Παράδοση στο χώρο σας
Καλέστε μας:210 26 25 206 - 690 60 73 493

Blog

Κοτόπουλο με Πορτοκάλι, Μέλι & Δενδρολίβανο
14 . 11 . 18

Υλικά

1 κοτόπουλο

5-6 πατάτες

χυμός από 3 πορτοκάλια

1/2 φλ.τσ. λευκό κρασί

χυμός από 2 λεμόνια

2 κ.σ. μουστάρδα

1/2 φλ. τσ. λάδι

αλατοπίπερο

1 κλ. δενδρολίβανο

1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και το μέλι χτυπώντας με τον αυγοδάρτη ή ένα πηρούνι και προσθέτουμε τα πορτοκάλια, το κρασί, το δεντρολίβανο και τα λεμόνια και αφήνουμε το κοτόπουλο μέσα στο μίγμα να μαριναριστεί στο ψυγείο για δύο-τρεις ώρες.

Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ταψί και προσθέτουμε τις πατάτες.

Περιχύνουμε με τα υλικά της μαρινάδας, αφαιρώντας το δεντρολίβανο και αλατοπιπερώνουμε.

Ψήνουμε στο φούρνο για μία με μιάμιση ώρα, ανάλογα με το φούρνο μας, στους 180 βαθμούς περιχύνοντας που και που το κοτόπουλο με το ζωμό να μη στεγνώσει.

Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό εξάλλου εκεί είναι και όλη η ομορφιά της συνταγής ψήνονται όλα σιγά σιγά στο ζωμό των πορτοκαλιών και μελώνουν υπέροχα.

Θέλετε περισσότερες πληροφορίες;
Θα χαρούμε να σας πούμε περισσότερα για τα προιόντα μας
© 2017 www.meliamalia.gr, all rights reserved - Web Design by NetPlanet