Blog

Υλικά για 5-6 μπολ
Για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι μέλι
Για το γλυκό
1 ποτήρι αλεύρι
200 γραμ φυτικό βούτυρο
Για τη διακόσμηση
1 φλιτζ τσαγιού αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα
1 φλιτζ καρυδόψιχα χοντροκομμένη
1 φλιτζ τσαγιού καβουρδισμένο σουσάμι ανακατεμένο με 1 κουτ γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε μαζί τα 4 μέρη νερό και το 1 μέρος μέλι.
Αφήστε τα να πάρουν μια βράση.
Διατηρήστε το μίγμα χλιαρό.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το βούτυρο και καβουρδίζετε το αλεύρι μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ μπεζ χρώμα.
Αδειάζετε το μίγμα μελιού μέσα στη κατσαρόλα με το καβουρδισμένο αλεύρι.
Ανακατεύετε γρήγορα και σταθερά με ξύλινη κουτάλα για να γίνει το μίγμα ομοιογενές.
Το μοιράζετε στα μπολ.
Πασπαλίζετε από πάνω με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, τη καρυδόψιχα και το σουσάμι αρωματισμένο με κανέλα.