Παράδοση στο χώρο σας
Καλέστε μας:210 26 25 206 - 690 60 73 493

Blog

Μπισκότα Βρώμης με Ταχίνι & Μέλι
25 . 11 . 18

Υλικά 12 μέτρια cookies

120 γρ νιφάδες βρώμης

120 γρ πευκόμελο

100 γρ ταχίνι

5 δαμάσκηνα αποξηραμένα κομμένα σε μικρά κομματάκια

2-3 κ.σ. σταφίδες ψιλές

2-3 κ.σ. ξηροί καρποί της επιλογής μας, χωρίς αλάτι, χοντροκομμένοι

1 κ.σ. κακάο καλής ποιότητας

1 κ.γ. κανέλα σκόνη

1 σφηνάκι κονιάκ ή άλλο αλκοολούχο χωρίς ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα τζίντζερ

Εκτέλεση

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180οC.

Σ´ένα μπολ βάζω το μέλι και το κακάο και ανακατεύω καλά με σύρμα να ομογενοποιηθούν και να μην υπάρχουν σβώλοι.

Σ´ένα άλλο μπολ, βάζω τις νιφάδες βρώμης και προσθέτω τα υπόλοιπα ξηρά υλικά, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.

Στο μίγμα των ξηρών υλικών, προσθέτω τώρα το μίγμα του μελιού με το κακάο και το ταχίνι και ανακατεύω καλα με το κουτάλι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Τοποθετώ το μίγμα μου για 10' στο ψυγείο να σφίξει λίγο, αλλά και για να "δέσουν" τα αρώματα.

Στρώνω ένα ταψί με λαδόκολλα και με ένα κουτάλι παίρνω "μεριδούλες" από το μίγμα, τις τοποθετώ στο ταψί και τις διαμορφώνα σε μπισκοτάκια πιέζοντας της επιφάνεια σε πάχος ~ μισό δάχτυλο και στρογγυλεύοντας λίγο τις άκρες.

Φροντίζω να υπάρχει απόσταση ~ 1,5 δάχτυλο ανάμεσα στα μπισκότα γιατί απλώνουν λίγο στο ψήσιμο. Μπορώ να τα πλάσω και με το χέρι, αλλά σε αυτήν την περίπτωση βρέχω με λίγο νερό τα δάχτυλα και την παλάμη γιατί το μίγμα κολλάει αρκετά.

Τοποθετώ στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνω για 10' λεπτά ακριβώς.

Βγάζω απο το φούρνο, τοποθετώ το ταψί πάνω σε σχάρα και αφήνω minimum 10' τα μπισκότα να κρυώσουν.

Αφού έχουν κρυώσει καλά, φυλάσσω σε αεροστεγές δοχείο.

Θέλετε περισσότερες πληροφορίες;
Θα χαρούμε να σας πούμε περισσότερα για τα προιόντα μας
© 2017 www.meliamalia.gr, all rights reserved - Web Design by NetPlanet