Παράδοση στο χώρο σας
Blog/Νέα
Παγωτό με Μέλι και θυμάρι
03 . 06 . 19
Υλικά για 6 άτομα
• 150ml γάλα φρέσκο
• 250γρ "Μέλι Αμαλία" θυμαρίσιο
• 600ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
• 1 πρέζα αλάτι
• 10γρ φρέσκο θυμάρι (προαιρετικό)
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το θυμάρι και το αφήνουμε για 20-30 λεπτά.
Σουρώνουμε το γάλα και ξαναβάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το μέλι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα για να διαλυθούν καλά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο, σε μεταλλικό, κατά προτίμηση, μπολ.
Το βγάζουμε και το χτυπάμε με το «σύρμα» ανά τρία δύωρα (ή το μίξερ ή αν θέλουμε το βάζουμε στην παγωτομηχανή).
Τα Αγαπημένα μου