Blog/Νέα
Υλικά:
500 γρ. σουσάμι
500 γρ. μέλι
ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
Εκτέλεση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το σουσάμι να καβουρδιστεί.
Σε κατσαρόλα βράζουμε το μέλι για δέκα λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε στο βρασμένο μέλι, το καβουρδισμένο σουσάμι, το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.
Για να ελέγξουμε αν είναι έτοιμο το μείγμα μας, ρίχνουμε λίγο μέσα σε ένα ποτήρι με νερό. Αν σχηματιστεί μια ελαστική μπάλα, τότε είναι εντάξει. Αν διαλυθεί, τότε χρειάζεται να σταθεί λίγο ακόμα.
Σε ίσια επιφάνεια απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνουμε το μείγμα μας, προσθέτουμε, αν θέλουμε, και λίγο έξτρα σουσάμι από πάνω και σκεπάζουμε με μια δεύτερη κόλλα χαρτιού. Με πλάστη πιέζουμε μέχρι να γίνει το μείγμα μας ίσιο, με πάχος 1 εκατοστό περίπου.
Μετά από 15 λεπτά κόβουμε το παστέλι μας σε μερίδες και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.