Blog/Νέα
Υλικά
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. σούπας μπέικιν πάουντερ
2 κ. σούπας λειωμένο βούτυρο
1 αυγό
1 φλιτζάνι γάλα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
μέλι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την ζάχαρη.
Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το αυγό και έπειτα το ρίχνουμε στο πρώτο μπολ.
Προσθέτουμε το λειωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Σε τηγάνι, ρίχνουμε λάδι και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
Όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο λάδι με την βοήθεια μιας κουτάλας.
Ψήνουμε για μισό λεπτό.
Τις γυρίζουμε μόλις χρυσίσουν και ψήνουμε για άλλο μισό λεπτό περίπου.
Σε ένα πιάτο βάζουμε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και εκεί βγάζουμε και αποθέτουμε τις τηγανίτες.
Τις σερβίρουμε με μέλι.